Osamdesetih godina prošlog veka naišao je talas promena uz bendove kao što su Duran Duran, Daf, The Core, Depeche Mode…….Njihova muzika je uticala na ogroman broj ljudi širom sveta dajući im motiv i podstrek u traganju za nečim novim. Mnogi muzičari se okreću fuziji tehno, new wave i electra prožetim italo-diskom. Tada počinje pojava modernih DJ – disk džokeja.
 
Višedecenijska vrlo bogata karijera DJ Grapellija može da se podeli na dva dela: mladalački period kada je bio privržen electro-pop pravcu i nastupi u najznačajnijim evropskim klubovima i perod saradnje sa električnim gudačkim kvartetom Dinamika music, koja je u mnogo čemu interesantna. Pre svega, kombinacija DJ i tri električne violine je vrlo originalna i unikatna u celoj Srbiji ali i mnogo šire. Upravo iz tog razloga je ovo izuzetno tražena varijanta na mnogim eventima, kongresima, venčanjima i svadbama. Venčanja su posebno zanimljiva jer originalnost muzičke postave doprinosi ekstravaganciji dogadjaja a gostima uvek prija nešto novo, autentično i atraktivno.
 
Na percepciju DJ-inga utiču razni faktori: izbor track-ova, tehnika, energija, harizma, faktor iznenadjenja…… a sve to zajedno mora da se pretvori u kvalitetnu žurku. U tome je ogromna razlika izmedju DJ koji “pušta” gotove miksovane pesme sa Youtube i DJ koji je aktivan učesnik dogadjaja.
 
Na kraju krajeva, vredi spomenuti da je visoko muzičko obrazovanje DJ Grapellija stečeno u Austriji (jedini u Srbiji) kao i dugogodišnja saradnja sa DJ Express Austrija (najveća DJ agencija u Evropi) velika preporuka za angažovanje na svim korporativnim svečanostima, sajmovima, privatnim proslavama, svadbama i venčanjima.